Preview

Agrarian Economics

Advanced search

World practice of supporting organic agriculture through the introduction of additional forms of certification of organic products

Abstract

The article highlights the issues of ensuring the quality of organic agricultural products based on organizational and institutional forms of production of such products used in world practice. The advantages of these tools for expanding the production potential of the organic sector are analyzed.

About the Authors

Leonid Davydenko
Belarusian State University
Belarus


Natalia Pashkevich
Maxim Tank Belarusian State Pedagogical University
Belarus


References

1. Национальная стратегия устойчивого социально-экономического развития Республики Беларусь на период до 2030 года // Экономический бюллетень. - 2015. - № 4. - 100 с.

2. The world of organic agriculture: statistics and emerging trends 2018 [Electronic resource] / Organic Eprints. - Mode of access: http://orgprints.org/34669/1/WILLER-LERNOUD-2018-final-PDF-low.pdf/. - Date of access: 16.10.2019.

3. IFOAM [Electronic resource]. - Mode of access: https://www.ifoam.bio. - Date of access: 25.09.2019.

4. Давыденко, Л. Н. Международные подходы к развитию экотуризма в Республике Беларусь / Л. Н. Давыденко, Н. В. Пашкевич // Агроэкотуризм в Беларуси: тренды и перспективы развития: материалы VIII Междунар. науч.-практ. конф., Минск, 11 дек. 2017 г. - Минск: Изд. центр БГУ, 2017. - C. 54-61.

5. Гусаков, В. Г. Приоритетные направления повышения эффективности, конкурентоспособности и устойчивости развития аграрной отрасли Республики Беларусь / В. Г. Гусаков, А. П. Шпак // Вес. Нац. акад. навук Беларусі. Сер. аграр. навук. - 2018. - Т. 56. - № 4. - С. 401-409.


Review

For citations:


Davydenko L., Pashkevich N. World practice of supporting organic agriculture through the introduction of additional forms of certification of organic products. Agrarian Economics. 2020;(2):47-53. (In Russ.)

Views: 244


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9806 (Print)