Preview

Agrarian Economics

Advanced search

The functional model for the formation of effective internal corporate relations in vertically integrated food companies

Abstract

The key issue of the creation and functioning of food companies is the corporate relations management system, both between participants in integration interaction (subsidiaries, structural divisions), and between the corporate center (management company) and its participants. The article presents a functional model of managing internal corporate relations of food companies at the regional level, which contains the main elements that determine its effectiveness: subjects of interaction, principles and tools for regulating internal corporate relations, key management functions (components) in the context of the integration system.

About the Author

Yuliya Rybalko
Polesie State University, Pinsk, Republic of Belarus
Belarus


References

1. Рыбалко, Ю. Методические основы оценки эффективного функционирования продовольственных компаний / Ю. Рыбалко // аграрная экономика. - 2016. - № 3. - с. 25-30.

2. Рыбалко, Ю. Методические подходы к формированию эффективных вертикально интегрированных продуктовых компаний / Ю. Рыбалко, М. Запольский // Аграрная экономика. - 2017. - № 9. - с. 21-31.

3. Рыбалко Ю. Перспективная организационноэкономическая модель кластерного развития птицеводческой отрасли / Ю. Рыбалко, М. Запольский // Аграрная экономика. - 2017. - № 11. - с. 20-29.

4. Рыбалко, Ю. А. Трансфертное ценообразование в продовольственной компании / Ю.а. Рыбалко // совершенствование учета, анализа и контроля как механизмов информационного обеспечения устойчивого развития экономики: материалы iii междунар. науч.практ. конф., махачкала, 20 июня 2017 г. / Дагестанский гос. унт; редкол.: Р. Б. Шахбанов [и др.]. - махачкала, 2017. - с. 532-536.


Review

For citations:


Rybalko Yu. The functional model for the formation of effective internal corporate relations in vertically integrated food companies. Agrarian Economics. 2019;(11):18-23. (In Russ.)

Views: 210


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9806 (Print)