Preview

Agrarian Economics

Advanced search

Status and directions of development of potato preparation subcomplex of Belarus

Abstract

The current state of potato esprocessing subcomplex of Belarus is considered in the article, its assessment and development directions are given. The assessment methods and tools of potatoes processing subcomplex potential are proved. According to research results, the technology decrease solutions in products cost of deep potatoes processing are proposed.

About the Authors

Liudmila Lopatnuk
Belarusian State Agrarian Technical University
Belarus


Inna Kulaga
Belarusian State Agrarian Technical University
Belarus


References

1. Агропромышленный комплекс (перерабатывающая промышленность): стат. сб. / Мин-во сельского хозяйства и продовольствия Республики Беларусь. - Минск, 2016. - Т. 2. - 157 с.

2. Кулага, И.В. Направления повышения эффективности производственной деятельности картофелеперерабатывающих предприятий Беларуси: автореф. … дис. канд. экон. наук: 08.00.05 / И.В. Кулага; БГЭУ. - Минск, 2010. - 24 с.

3. Нормы технологического проектирования предприятий по производству картофелепродуктов: утв. Комитетом Российской Федерации по пищевой и перерабатывающей промышленности 27 сент. 1994 г.: по состоянию на 1 февр. 2017 г. [Электронный ресурс] // Консорциум Кодекс. - Режим доступа: http://docs.cntd.ru. - Дата доступа: 24.06.2017.

4. Луговая, Н.П. Влияние предварительной обработки на качество замороженного картофеля / Н.П. Луговая, Н.В. Белоусова // Инновационные технологии в области холодильного хранения и переработки пищевых продуктов: материалы междунар. науч.-практ. конф. (Краснодар, 15-16 сентября 2008 г.) / Краснодар. НИИ хран. и перераб. с.-х. сырья РАСХН, Куб. гос. технолог. ун-т; редкол.: Т.Л. Троянова [и др.]. - Краснодар, 2008. - С. 157-158.


Review

For citations:


Lopatnuk L., Kulaga I. Status and directions of development of potato preparation subcomplex of Belarus. Agrarian Economics. 2017;(8):44-51. (In Russ.)

Views: 232


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9806 (Print)