Methodology for developing a forecast for the development of the agri-food complex of Belarus
https://doi.org/10.29235/1818-9806-2021-8-3-17
Abstract
The scientific article discusses the main directions of the development of the agro-food complex of the Republic of Belarus in the long term, taking into account the problems of food safety (“green” economy).
About the Authors
S. PolonikBelarus
Polonik Stepan Stepanovich – Professor at the Department of Management Economics Innovative Projects in the Industry, Doctor of Economic Sciences, Professor
Minsk
M. Smolyarova
Belarus
Smolyarova Marina Alexandrovna – Associate Professor at the Department of Management Economics Innovative Projects in the Industry, Candidate of Economic Sciences, Associate Professor
Minsk
References
1. Методологические подходы к реализации принципов «зеленой» экономики / И. В. Малкина [и др.] // Экон. вестн. – 2017. – 33/2. – С. 185–195.
2. Мясникович, М. В. Управление системой обеспечения экономической безопасности / М. В. Мясникович, С. С. Полоник, В. В. Пузиков. – Минск, 2006. – 380 с.
3. Полоник, С. С. Методические основы повышения конкурентоспособности реального сектора экономики Республики Беларусь / С. С. Полоник, М. А. Смолярова // Новая экономика. – 2017. – № 2. – С. 31–42.
4. Полоник, С. С. Проблемы продовольственной безопасности Республики Беларусь / С. С. Полоник // АПК Беларуси: новейшие вызовы региональной и международной интеграции: материалы Х Междунар. науч.-практ. конф., г. Минск, 4–5 сент. 2014. / Ин-т систем. исслед. в АПК НАН Беларуси.– Минск, 2014. – С. 67–74.
5. Полоник, С. С. Этапы развития общественно-экономических отношений в аграрном секторе Беларуси / С. С. Полоник, М. А. Смолярова // Новая экономика. – 2018. – № 1. – С. 17–28.
Review
For citations:
Polonik S., Smolyarova M. Methodology for developing a forecast for the development of the agri-food complex of Belarus. Agrarian Economics. 2021;1(8):3-17. (In Russ.) https://doi.org/10.29235/1818-9806-2021-8-3-17