Preview

Agrarian Economics

Advanced search

Theoretical and methodological bases of formation and development of economic potential of processing enterprises of agroindustrial complex

Abstract

In artickle we develop the theoretical and methodological bases of formation and development of the economic potential of enterprises, to determine its basic elements: resources, a mechanism for effective use of resources, ability to meet the needs of the market, taking into account the interaction of internal and external factors. The formation of the economic potential of the processing of agricultural enterprises influence the goals and strategy of their development, structural elements of the building and the external environment.

About the Author

Ekaterina Volkova
Mogilev State University of Food
Belarus


References

1. Волкова, Е. В. Развитие экономического потенциала организаций перерабатывающей промышленности: теоретико-методологические аспекты: монография / Е. В. Волкова. - Могилев: ред.-изд. отдел МГУП, 2016. - 199 с.

2. Пилипук, А. В. Конкурентоспособность предприятий пищевой промышленности Беларуси в условиях построения Евразийского экономического союза / А. В. Пилипук; под ред. В. Г. Гусакова. - Минск: Ин-т системных исслед. в АПК НАН Беларуси, 2018. - 237 с.

3. Продовольственная безопасность Республики Беларусь в условиях функционирования Евразийского экономического союза. Мониторинг-2015: в 2 ч. / В. Г. Гусаков [и др.]; под ред. З. М. Ильиной. - Минск: Ин-т системных исслед. в АПК НАН Беларуси, 2016. - Ч. 2. - 141 с.

4. Субоч, Ф. Исследование факторов устойчивого конкурентоспособного развития перерабатывающих предприятий агропромышленного комплекса в инновационно-кластерной продовольственной системе ЕЭП и ЕврАзЭС / Ф. Субоч // Аграрная экономика.- 2014. - № 4. - С. 35-48.


Review

For citations:


Volkova E. Theoretical and methodological bases of formation and development of economic potential of processing enterprises of agroindustrial complex. Agrarian Economics. 2018;(11):13-17. (In Russ.)

Views: 198


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9806 (Print)